Monday, October 11, 2010

Aku sumpah kau!!!


Mahallah Bilal. 7.47 pm. 11.10.10
Sebelum korg baca entry ni, ingatlah bahawa saya cumalah manusia biasa yang tidak sempurna.

Pernah tak ada sesape yang rasa nak mencarut dan memaki org lain?? Ada!! Sgt ada!! saya lah org tu. sebabnya, lepas satu satu benda yang menyakitkan hati muncul depan mata. Okay kita stat dengan tengahari, saya dapat call untuk confirmation financial report student exchange programme. Bongok tak bongok bila dapat tau payment transpotation ke melaka yang sepatutnya RM 1750 bertukar jadi RM 2000. Jawapannya memang bongok tahap ba*gs*t.. report dah tulis nak claim RM 1750, mana nak cari lagi RM 250??
dah lah aku pulak yang kena mencari invois baru sebab invois bas yang haritu tak bleh pakai.tapi kan, kenapa saya pulak tetiba nka pikir masalah duit ni kan?? Sangat office atas yang patut risau.. Skg ni masalah yang timbul bukanlah masalah dan salah sesiapa. It just mereka2 itu, mencari org yang nak dipersalahkan. Perangai ib**s  nama dia. Mentang2 lah aku PM program, memang semua kesalahan aku kena galas kan. Panasss hati. Panasss!
Then petang pulak. Hajatnya nak studi kat library dari pukul 2 sampai 5. Kekdahnya, saya dok terhangguk-hangguk menahan ngantuk depan nota criminal. Syaitan mana lah yang dah influence sampai nak studi pun tak tenang. Sia2 stay dekat library tapi satu topik pun tak habis. Then pastu, semantara menunggu pukul 5, saya tunggu la si Dhue call nak balik. Tapinya, henset pulak buat hal. Call call, tapi tak dengar pape. S*al s*al s*al*!!! Habis kredit  RM 10 yang baru topup kelmarin.
Dengan kepanasan hati dan perasaan ngantuk yang tak bleh blah, daripada stay kat lib jadi sia2, saya pun menapak la balik. Dan bila dah sampai bilik, hati sgt sakit sebab rasa ngantuk dan sgt penat. Then pas solat asar, bersemayam la saya diatas katil. Yang hanginnya, bila dah baring, tak pulak ngantuk kan, Omg!!. Tetiba si Dhue datang ajak jog. Dengan berat hati saya pun “ **** it!!!! Dah lah!! Jom jogging!! Daripada tak leh tido, baik trun.
Dan akhirnya, sampailah kemuncak kemarahan saya. Pas suma dah siap2 nak trun, dan dhue dah pakai kasut pun, saya pun mencari la kasut sukan saya pun tercari2. Mana eh kasut aku. Rupa2 nya, dah ada yang sental.kasut tu pun nak curi. Memang tahap kapir yang fakir gila nak mampus. Hangin tak hangin. Dah siap siap dah ni, mp3 dah pasang kat telinga, tracksuit bagai, stoking lg, Cuma Allah yang tau betapa sakitnya hati saya.
Panasssssss. Panasss!!!!!!!
Entry hari ni macam tak bleh blah sikit. So not my blog... Byak sgt carutan. Sial abaikan. Eh silap, sila abaikan. Haha. 
p/s : at least, hari ni jadi pengajaran buat saya. pertama. jangan lagi terlibat program aikol.never ever. kedua. jangan nak paksa diri sgt stadi dekat library. kalu dah tak mampu tu, buatlah cara tak mampu. kita bukan robot. ketiga. jangan letak kasut luar bilik.keempat. kalu dah panas hati rasa nak mencarut, sila amek air semayang n baca quran. kelima.jangan suka mencarut. ganti dengan astaghfirullah. keenam, umm...tah, lantaklah. yang penting, pengajaran besar hari ni. astagfirullah..
Live strong

3 comments:

Norzam Nabilah said...

sabar separuh drp iman. pasni xyah la crik pasai lg. dok senyap2 sudah.
haha :DD

aku dan hidupku.. said...

heheheeh btol pe yg cik norzam 2 ckp..
layankn aje...perangai dowg...
makin kte marah makin dowg buat..

Daniel said...

bukan cik norzam. norzam tu bapaknya. haha