Tuesday, August 17, 2010

When i have no option

Bismillah…

Mahallah Bilal, 6.50 pm, 7th ramadhan, 17 August 2010.

Yeah. I ruined the plan. N now I am the blame. Haha. Saya da cukup penat mengharungi sebulan ni dengan segala susah payah, berjaga tengah malam, siapkan bajet, berlari sana sini, sampaikan saya sendiri masih tak percaya sampai hari ni, yang saya masih boleh stand dengan decision yang saya amek ni. i.e menjadi head committee tuk student exchange program kali ni. Yes, skg saya admit yang saya dah give up. Kenyataan saya dalam entry beberapa minggu lepas bolehlah dipersetankan. Memang saya dah give up dan saya dah tak larat lagi nak buat kerja ni dengan ikhlas. Aku penat lepas semua yang aku usahakan, gagal camtu jer.

N aku mintak maaf sangat2 pada sesiapa yang dah beri kepercayaan dorg kat aku untuk handle benda ni. Aku mintak maaf sebab aku tak mampu, dan sebab aku tak dapat buat macam mana yang korang suma harapkan.

As I have no other option,I have to accept dan sudahkan kegagalan ni. As long as aku dapat langsaikan niat aku yang aku niatkan at the first place aku balik dari Jogjakarta, aku dah cukup berpuas hati dan bersyukur sebab akhirnya, tamat jugak sebulan ni.

Skg aku cuma pikir nak balik rumah jumpa umi jumpa abah , nak study n buat exam btul2. So that aku dapat back on track as seorang yang menggalas harapan umi dan abah aku.

Live strong. Whatever happen.

5 comments:

Anonymous said...

em..

xtaw nk ckp ap..

kelu..

xtaw nk tulis ap..

buntu..

TAPI..

sabarlah ea??

"ko jadi sape2 pon, ape2 pon berlaku kt ko, aku tetap sokong ko"

em..

same goes to you =)

Daniel said...

kamu smpai bila2 saya

ain farahain said...

hari tuh ada orang marah ak sbb give up

tp hari ni mcm dah terbalik dunia.

Daniel said...

ain, there is time when i lost hope, n now i really lost all of it.

it is too much for me to handle it

n i am so sorry i cant be good to any of my friends

but i know u are always good for me.

Daniel said...

btw, aku terpaksa telan ludah sendiri

n aku redha atas kegagalan ni