Friday, August 20, 2010

clarification status saya

Bismillah....

Mahallah Bilal, 10.22 am, 11st ramadhan

Pagi ni, rilex sikit rasa kepala lepas habis exam family jap tadi. wahaha its kind of haru biru sebabnya saya tak sangka ada jugak soalan yang saya tak dapat nak jawab td. haish.rugi betulah. ni lah padahnya kalu diri menjadi malas. salahkan diri sendiri daniel. huhu.

beberapa benda untuk saya clarify di hari yang mulia ni :


1.    One thing to remember, saya dah able to get rid suma benda pasal politik Aikol yang pada saya Ya allah,  saya tak sangka ada jugak org macam ni kan. saya tau la saya salah sebab pakai bas luar, tapi saya ini adalah pihak yang tak taw apa2 pasal polisi uia. dont argue to me yang " nape tak tny or nape tak gtaw dulu" . cis!!  soalan yang mengundang penampar ni.dah aku nak tanya macam mana kalu dah memang pokok pangkal nya aku tak tau apa2. relevankah kalu aku nak bertanya tentang sumtg yang aku tak pernah ada knowledge pun pasalnya. it is ur duty to tell me.  aku ni dah la student, buat kerja mati-matian, ada aku dapat gaji???? at least sesetengah org tu buat kerja gaji jalan. Duti masuk. even pon kena marah. aku kena marah sia2 je. penat aku sesen pun ak tak dapat. tu pun nak merungut lagi suruh aku buat sana sini. voilah!!! mmg aku marah sebab it is not fair to put the blame on one side only. sila consider saya sebagai seorg student yang punya tanggujawab lain selain mengurus program. aku nie ada exam, n ada tanggungjawab tuk blajar. haish. ~~~~~~~  sila stop disini daniel. astaghfirullah...

2.    Ni cerita hari ni. tetiba saya rasa saya rindu dekat family. ni adalah akibat penangan status yang tak tak bleh blah kan. aku ala2 syok sendiri n nak menagih keisan kat org lain camtu. haha. kalu anda perasan status latest saya kat facebook yang seperti ini :

      Sapa  yg x sedih kalu x dpt balik rumah n bukak puasa dgn family each weekend. 
      im not like everybody else who have opportunity goin back home
every weekend. along bukan tak sedar diri, n bukan along tak igt
family, its just Allah dah pilih along tuk celebrate ramadhan jauh dari
family for valid reasons that He knows i can handle and deal with it by myself. 
      along rindu umi dan abah
 
      it was outrageous to the person name Daniel Yusof tuk tulis status camni.haha. im not that desperate to get people attention but its just saya nak org tau, even aku tak balik, aku masih bahagia macam org lain. alah... bukannya aku tak nak balik kan. aku ada byk lagi tanggungjwb yang perlu untuk diselesaikan.

3.    aku bukan tak sedar diri, n aku bukan tak igt family. its just allah dah pilih aku tuk celebrate ramadhan jauh dari family for the reason that he know i can handle and cope with it.*thanks attia for the quotation


sila ambil perhatian kepada sesapa yang kampungnya jauh dari saya. huhu. we share feelings okay *poyo
btw, saya ada talifon ok. its just talifon sgt la tak sama dengan jumpa n bukak puasa ngan family * take note izzat ghazali ;p

Live strong.Cause i love this life.

1 comment:

izzatghazali said...

macamane lh klu ko blaja kt lua ngara 6t ea..?

ptot r ko plan nk soh ayh ko bwt umah sblh uma diorg ea..?

ko nk dok situ ea pas kawin 6t..?

kui3.. ;p