Tuesday, May 4, 2010

Jogja Episod 15 : Bila bleh kuat nie?


Bismillah ~aku seru nama Allah~
*                                                                            *                                                                  *
Hari ke 12 di jogja. Semalam, kelmarin, I lost my camera. The feeling was? Tah. Saya dah tak nak igt suma tu.
Sejak semalam, saya dok  pikir, ‘sial sgtkah tangan aku nie? Segala macam benda yang dapat kat tangan aku ni, selalunya akan jadi musibah’. Penat kan, asyik sentiasa nak ditimpa masalah and segala macam dugaan. Tiap kali dapat musibah, saya akan pikir, alah takpe. Benda dah nak jadi. N ada hikmah semua tu.
But then, saya dah hilang kepercayaan. Sampai bila asyik ada hikmah ada hikmah segala kalu benda tak pernah berubah. Aku dah penat. Boleh dikira banyak jugak kerosakan yang disebabkan oleh diri ni sendiri. First sem, moto hilang. That’s the biggest thing n that feeling was the greatest feeling I ever felt when I lost something I love. Takde yang lebih besar dari tu. But until then, saya masih tak belajar dari kesilapan. Sampai bila ko nak berubah ni Daniel. Hidup menyusahkan mak bapak. Ish.  *sigh*
Before that, laptop Toshiba yang first jahanam. Skrinnya rosak. N still, its my blame.
The again laptop kedua, Acer, rosak lagi skrinnya. Dan sampai sekarang, masih rosak lagi.
N semalam, sememangnya kamera Sanyo kesayangan keluarga. Nothing I can do. Its just fate n destiny kan? Salah ke kalu saya menyalahkan takdir?
Wah Daniel, kapan kau bisa berubah? Tanganmu itu memangnya malang kan?
Dan aku memang tak layak untuk mempunyai dan dipunyai. Apa2 pun boleh hilang dari aku. Sama da barang, atau orang.
Ya Allah janganlah bagi siapa2 yang aku sayang hilang disebabkan oleh sikap cuai dan sikap aku yang  nampak nya belum masih matang seperti seorang dewasa. *sigh*. Sebab aku udah tak pasti samada aku masih mampu redha atau tidak. 

5.May.2010 1.45 pm ~ universitas muhammadiyah jogjakarta

2 comments:

farahalinarosli said...

ingat mcm nie jer...
benda tue kita mintak...
n it happens...
anggap jer dugaan...
mungkin camera tue hilang untuk menggantikan nyawa anda~

Syauqani said...

ko kuat....spe ckp ko xkuat....
yg dah jadi tu jgn difikir balik..
take it as kafarah @ dosa yg kita dah lakukan...
Muhasabah kembali...