Monday, September 27, 2010

Hidup yang dibatasi waktu


Bismillah
IIUM Library, 28 Sept 2010, 10.21 am.
Final exam dah nak dekat. Tak sampai sebulan je lg. Umm… Tak pyh pikir pasal final la dulu, minggu depan sndri pon dah ada test criminal. Tu yg patut risau. Dan waktu ni, saya rasa, saya masih sgt tak bersedia nak menghadapi final sekali lagi. Dengan segala effort, segala sakit kepala , stress, dan sebagainya, saya dah ragu untuk dapat result yang macam sebelum ni. Kemalasan  tahap nak mati dan kesibukan membatasi masa saya tuk buat revision tuk semua subjek. 

Criminal is on da way to the right track, Constitutional dah memang ketinggalan n lost track kemana tah, family macam ok ok jer, usul fiqh macam tah. But for usul fiqh I have my own strategy tuk dapat cemerlang. Haha. insyaallah. N succession, masih perlu tuk hafal formula yang bukan sedikit.
 Dan by the end of next week, saya harap tekanan luar macam program, assignment, presentation, goin to the end. nak stat revise betul2 macam revise last sem, need a damn strength. Batasan2 yang buat kita tak dapat kejar apa yang kita nak hanyalah waktu. Sebab kalu waktu tu kita dapat panjangkan, ntahla, mungkin lebih byk benda yang dapat kita accomplish. But then, bukan ke makin byk yang kita dapat, makin kita tamak dan makin kita rasa tak cukup?? Tu lah manusia, itulah kita dan itulah saya. Sebanyak mana pun kita mengeluh, masa takkan pernah berhenti.
 At this moment, saya sgt rindu life saya semasa di Jogjakarta. Saya tak perlu achive n put any effort. Tu lah perasaan apabila kita masuk universiti, masuk kelas tapi kita tak yah bagi komitmen dan tak yah wat assignment n tak yah study dan risau pasal result. 
p/s : Dan encik, jgn convest buat kamu lost track macam saya ni.aku yg tak convest ni pun dah nak gila kejar semua pelajaran. all da best for da convest. may allah bless.
Live strong

1 comment:

Daniel said...

hari ni baru dapat result criminal.
n i wanna laugh coz i really think that the result was so funny as i always wanna cry when i think about it.