Tuesday, June 22, 2010

Aku tak ungkit

Bismillah

Desa Rishah.12 pm.22 Jun

Saya tak pernah ungkit cerita ni.sebab dah dua tahun benda ni jadi dan saya hampir lupa dan kalu boleh tak nak dikaitkan lagi dengan benda ni. but then semalam, ada sorg manusia ni talifon, dan dia ungkit balik cerita itu... saya dengan terkebil2 menjawab lah talifon tersebut sambil menyumpah dalam hati kerana ayat2 ucapan manusia tu, macam haram. apa dia igt senang2 aku nak tarik balik report polis tu semata-mata dia nak lepas trial? jangan harap. anak kau spm ke, kau org susah ke, ada aku kisah.

n at that call, dia ungkit pasal kemanusiaan n kemelayuan la pulak. "kita ni org melayu dik,tak baik simpan dendam, lepas kan lah dia,nak spm thun ni. sama2 manusia takkan takde belas kasihan" ini ayatnya. buat org yg tak taw pape, anda mesti akan cakap, daniel, ko smpai hati nak biar anak org tu kena convict.yg dah lepas lepas lah. tapi buat sapa yg tahu, saya harap anda berada di pihak saya. ada ke patut, dah curik motor org, pastu nak mtk aku tarik balik motor sebab aku ni manusia melayu yang punya belas kasihan. haram aku takkan tarik balik report tersebut. it was like 2 years nape skg baru nak call?

wasnt that showing that u r not really wanted to settled this? macam main2 lak. esok dah nak masuk court, malam ni terhegeh2 mtk aku tarik report.air dah sampai kat tengkuk, baru nak mtk tlong org selamatkan kan.

saya igt lagi, awal2 sem lepas, the same guy called me n deal with the same thing. tapi lepas tu, senyap jer until yesterday night. if you really wanna settle this, nape skg, nape tak hari tu, 6 bulan yang lalu.
saya pulak dalam ketakutan sebab mungkin saya boleh jadi victim some day. sebab , budak yg curi motor saya tu mungkin anak org besar. so, utk tidak menjatuhkan nama bapak pencuri tersebut, haruslah dia minta saya tarik balik report so dia tak masuk court. kot2 bapak dia dia hantar org tuk pukul or ugut saya kat uia, saya tak taw. siapa boleh sangka kan.

n aku tak hingin la duit ko even ko nak bagi aku LC sekalipun. aku dah ada motor baru n abah aku dah belikan keta pun. aku tak heran duit ko. law is law.

lepas tu just one by one problem datang, saya macam dah tak tahan dah.lepas benda ni dtg, saya dah makin tak betul. sebab lepas dia call saya, saya mtk dia ckp sendiri ngan abah saya, n abah saya pun marah la balik kan. marah sepertimana saya marah diatas. kemudian, silent. silent. n silent.
n today, i had done huge mistake n i really regret it.rasa dia macam bersalah sebab kena tangkap sebab jual dadah kat kolej camtu n muka masuk tv.ataupun macam kantoi ada affair ngan bini org. lebih kurg r.haha *masih boleh buat lawak kan*

n i just over it.i had deal with it.makasih kepada kalian.dan walaupon ncik takde dekat saya skg ni, message anda dah lebih dari cukup. takburlah saya untuk mintak lebih dari itu.

makseh makseh makseh.

Live strong.

3 comments:

Raihana Azhari said...

babe. whats up? sorry i x tau the real story. but i guess dat guy yang salah. sabar la. biasa la manusia. bila dah susah baru nak sedar. stay still kay? if u need a/thing. we'll always there to support and give u opinion.

izzatghazali said...

macam budak2 ;p

farahalinarosli said...

danny, kadang2 belas kasihan membuatkan orang memijak kepala...konsep baru kite "klo dh buat salah, tanggung sendiri"