Friday, April 9, 2010

Book burner

Bismillah....

Life isnt the same anymore without books, notes, statutes, and so forth...
sepi sesepi sepinya...selama 2 tahun mengarang hidup di uia, sesekali kita ada kat atas, ada kat bawah... kita makin kenal manusia, makin kenal kawan-kawan, makin kenal sikap dan perangai masing masing hinggakan satu tahap, each of us... just had enough with each other...

saya pun sama jer...cerita sana, cerita sini, bising sana n bising sini... 2 tahun membina nama sebagai seorang mahasiswa, membekalkan sedikit sebanyak pengalaman yang berharga dalam mengenal manusia manusia yang bergelar mahasiswa...
back stabbing, mulut celupar, official secrets, cries, laughs, dan much more ingredients helps in building the name of 'mahasiswa'... me as well is within the definition of above words... sapa sapa pun tak bleh lari dari semua diatas...

and this holiday is hope to be one way of pending the construction of the words 'mahasiswa'...kita dah penat my friends...we have to settle ourselves for a while until we can continue with the construction with fresh mind and perspectives...we need to have new ideas, new items, new inventions, n new accessories bcoz after this 3 months...we will continue the construction till graduation with full new colours i hope~not stop without having a long holiday.....

dalam kita mengejar sebuah nama 'mahasiswa' istilah persahabatan, pergaduhan, percakaran, percintaan, mesyuarat, kelas, mengumpat, overnight ,squatting , birthday prank, library, stress, tension, stay up dan sebagainya membentuk diri kita in both ways...either good or bad...we grew together with the same enviroment, but it turns out to be different...dan perbezaan inilah yang dah menyebabkan perselisihan tak kira lah sama da persilisihan yang membina, atau yang menghancurkan sebuah perhubungan

i heard a lot from many sides pasal orang tu, pasal orang ni and sampai satu tahap, i couldnt differenciate, n i couldnt decide, belah mana satu yang betul nie...this is why, we need time to rest and have some picnic and leasure time with our family...kita bakal tempuh much more challenge after this...my friends, i will really miss u guys and the life in the library....3 month withouts all of you would really make me feel, that 'absence, makes our heart grow fonder'

and lets cut the crap...

hari nie dan semalam, saya sempat membakar semua buku n nota2 yang dah tak pakai...bukan nak cakap dah habis belajar, tapi semua tu dah tak guna dah...dah pakai dari sekolah, matrikulasi perak, cfs sampai la uia skg...nak buang sangat tak patut kerana semua itu adalah ilmu...n kalu buang, orang mungkin akan letak kat mana2 tempat yang bakal menjatuhkan martabat ilmu tersebut...jadi, i took step to burn all the books and notes dan biar ditiup angin sehingga ke only god knows...

and alhamdulillah...
hidup ini lebih baik dari sebelumnya...

setambun buku2 dan kertas nota... pembakaran pun bermula...

15 comments:

syfadh said...

woi pencemaran alam aku repot jbtn alam sekitar

Nabilah Norzam said...

tu yg beli lighter mlm tu.
have a blast dkt indon nt.

ain farahain said...

ok
i know what to do tomorrow
*setelah korg amat x puas ati ak dok bergoyang kaki kat rumah*

nak pergi membakar nota
yep
esok saya bakar nota :)

p/s: syed. kat kl je x leh buat pembakaran terbuka. kami x duduk kl :P

A. said...

I'll pray for your notes.
hahaha

Daniel said...
This comment has been removed by the author.
Daniel said...

syed~~ hah hah...kat kg baru je takleh membakar..tapi bakar rumah bleh plak... hooohooo

b~~ kat umah pakai dapur gas la pulak...mana pakai lghter

ain~~ko bakar novel2 ko skali ea....haha

trex~~terima kaseeeyyyahh

ain farahain said...

kalo ak g bakar novel2 ak tuh
itu mmg bengong tahap x taw nak label ape dah

ko bakar novel ko dlu ah
ak cabar
:P

ain farahain said...

p/s: ko pon dah kena penyakit cham ke? suka sangat memanjangkan perkataan.

Daniel said...

memanjangkan perkataan? maksudnya??

ain farahain said...

contoh:
weyyhhhhhh
terima kasehhhhhh

ak x phm motif dia
barangkali keyboard dia rosak

zamzam said...

daniel suke bergosip.
daniel suke bakar buku.
daniel suke-suke wat ape yg dye suke.
hari2 dye bergosip dan bakar buku..
lalala~~~~

Daniel said...

zam zam zam zam!!! ko sgt jahat!!!
aku kongsi masalah ngan ko ko ckp gosip...aku nak mangadu kat ko ko ckp gosip...bencilah ;p

ain~~takpelah kan.,,ko org kaya...aku laptop burook...rosak pulak tuiee

~chAm Yg bAEkk~ said...

da best daniel!!!
huhu..mntak ampun kalu ad silap salah......ampuunn bahhh...

Daniel said...

champ~~hehe thanks

ain farahain said...

cet~
ak plak yg kena balik
benci!
ak ponnnnnnnnnnn nakkkkkkkkkk pnjgkannnnnnn perkataannnnnnnnn
sbb laptop ak ponnnnnnnnnn buroooooooookkkkkkkkkkk