Tuesday, November 9, 2010

Besdey sape???


 Bismillah
Mahallah Bilal 10 november 2010. 12. 05 am.
budak comot gunung merapi

Entry ni dah byk kali tertangguh. Serius. Mmg dah plan awal2 nak tulis tuk ko atas favour entry yang ko penah buat dekat kawan aku Nik Azman tu. Dia ckp tima kasih. Sampai ko sggup tetengah malam stay up sebab nak wat entry kat dia. Caya lah lu. Lu memang kawan baik dia. Dia syg giler kot kat ko sampai dia mintak aku tulis entry ni tuk ko. Aku pun dah naik hangin n tak  puas hati dekat budak ni sbb asyik dok puji ko lebeh2. Agak2 r kan, aku ni yg kawan smpai bila2 ko. Bukan si Nik Azman tu. Haha. 
Dia dah list down dah apa yg dia nak suruh aku tulis. Pertamanya, hepi besday. Tapi tak adil la ni blog aku, tapi dia pulak yg ucap besday. So aku pun ucap nak ucap jugak.  *walaupun aku masih tak puas hati nape dia nak nyibuk dalam blog aku ni!!* ;p
Ko tau tak yg aku baru taw rupanya si Nik Azman tu pun pegi Jogja ngan kita hari tu. Tak guna. Mana2 aku pegi dia nak ikut, pastu claim pulak yg ko yg bg chance dia pegi. Sampai hari ni dia dok sebut2 dekat aku yg “e tu baik taw. Kalu bukan dia, kompem aku tak dpt pegi jogja” haha … dia dok cerita sana sini yg pegi jogja tu adalah pengalaman paling best buat dia. Dia belajar jadi org. Dia taw yg sebenarnya dia tak pernah sorg2.  Paling dia terharu sekali time kamera dia hilang. Tyme tu la dia rasa cam sorg2, dia rasa cam takde sapa nak comfort dia. Tapi bila aku pujuk2 ko suoh jumpa dia, akhirnya ko pun jumpa dia  n dia menagis2 sb dia igt ko tak hirau kat dia. N time tu ko janji ngan dia yg ko ada. Ko sntiasa ada tuk dia. Serious ko mmg kawan sampai bila2 dia. N bagi pihak dia, aku mmg terima ksih gila kat ko. nt brg aku hlg bleh la aku ngadu kat ko pulak ek ;p
“e, ak still ada ko kan??sb ko kwn smpai bila2 ak”
“insyaallah.ko taw kan slh satu golongan khasyaitullah tu? Dua org yg bersahabat,yg mana mereka berpisah n bertemu hny krn allah”
 Umm..aku rasa ko tak taw ni. Igt tak haritu masa opening program student exchange, tyme last2 tu si Nik ni dok bising sgt sbb apa LAWSOC suka interfere kerja PM. Pasal schedule dak2 indon tu. N sampai kan satu tahap dia salah kan ko sebab ko ex-officio program tu. Pastu ko marah dia balik. N ko pasan tak pastu dia sgt dah takde dah dekat meeting room tu. Dia sgt pegi level 2 n menangis puas2 dekat tandas level tu. serius aku tak taw nape dia sampai tahap nanges. Aku pon tak taw r. Tapi lantak lah kan. Apsal aku nak kisah. Haha. padan muka dia perangai budak2 lg. sikit2 nak nanges. Ko jgn bagi muka kat dia lg. dia buat hal je ko lempang.
“on behalf of my president.im so sorry.n now ko faham why I did not so him.haha.wipe yur tear dear.ilex suda.ni lah pelajaran sikap.xd dalam kelas mnda ni taw.we enjoy our learning ea. Ko still ada ak kan?? Ko jgn lupe tu.kwn smpai ble2”
Satu lg aku heran sebab ape la ko asyik2 nak suruh dia join program jer. Sana sini program. Pc USC lah, Pc AGM SRC lah, pastu pulak PIC pegi tambun. Ko taw tak si Nik ni bukan hebat sgt pon. Tgok program Student exchange UMY-AIKOL sem ni. Hancur lebur kot. Aku pun tak taw nape ko suka sgt bagi program kat dia. Aku rasa mesti sbb ko percaya dkt dia kan. Whatever it is,  dalam ko percaya dekat dia, masih   ada waktu2 ko bengang kat dia kan. Time dekat tambun, time dekat Melaka, time kena cancel farewell dinner , n mcm2 lg. Especially pulak dia dah burukkan nama ko as ex-officio student exchange. . but then Mmg aku salute lah ko. walau seteruk mana pun ko marah si Nik tu, ko still percaya kat dia. “Terima kasih e”. kata Nik Azman. ;p
Lagi satu,  budak ni mmg selalu wat muka tyme ko lmbt masuk kelas.n dia suka merajuk kalah awek ko kan.haha.  N dia selalu marah n kecewa bila ko decline tiap kali dia ajak ko g lib. Tapi mmg patut pun dia bengang n merajuk sbb ko sndiri mtk dia jd pm prog  Insentif Izzat Ghazali tapi takde sapa pun yg bagi sambutan.penat kot jd pm. Lteyh r camni wat prog takde participant. But then Dia bukannya hebat pon jd pm. Pm prog Student exchange pon hancur. Apatah lg prog ni. dia cakap sory r kalu prog ni nt tak capai objektif. Sebabnya ko cakap exam criminal ptg tadi dah macam ke hape. Hadus, camne ni modus operandi program Insentif Izzat Ghazali macam tak berjalan seperti yg dirancang jer... tanya participant la kan. nanti aku buwat evaluation form. ;p
Aku mmg dah marah ngan Nik Azman ni. “woi nik!! Ko nak puji2 si E ni, buat blog sndiri lah. Nak sebok2 masuk blog aku pulak!!!” ha tgok kan aku dah jerkah.haha. Ko suoh la si Nik ni wat blog sndri. Aku dah tak larat dah nak tulis on behalf of dia. Hehe.
“Slm wk.epi bsdei taw.hehe.cm da agk r lmbt nak wish kan?sy da letak kat reminder  kot.tp ad meting r td.sy silent fon.soie ea.sy doakan wk sihat slalu.semoga allah sentiasa memandu langkah2 wk.dtabahkan ati dlm adapi dugaan.n semoga brjaya dunia akhirat.nk adiah?? Sy postpone dulu ea.hehe.jge diri leklok taw.uhkwah fillah. “
N the same goes to you. ^_^

Live strong

7 comments:

izzatghazali said...

ko tlog lempang budk nik 2 utk aku.

aku xske org puji2 aku nih!!

syfadh said...

gay gle entry nie uwek!

Daniel said...

yg ko bace tu apsal syed?????

saya said...

abang saya kah dalam gambar itu?

no wonder along tak penah tunjuk :P

syfadh said...

pompuan pon x tulis cm nie ish3
geli geleman aku uwek2

Daniel said...

there is a piece of us that u never know syed. ;p

syfadh said...

disgusting piece that i never wanna know